Bedrijven

Doe mee aan Kids4Twente

Vanuit Kids4Twente stimuleren wij de samenwerking tussen het onderwijs en bedrijven in de regio. Wij zijn op zoek naar bedrijven (in de omgeving van) Hengelo, Almelo en Enschede, die een concrete bijdrage willen leveren aan W&T-onderwijs in Twente. Dit kan zijn in de vorm van een bedrijfsbezoek waarin je een klas ontvangt, een gastcollege verzorgd op school of een challenge bedenkt over een actueel bedrijfsprobleem. Het bedrijf wordt gekoppeld aan een school die bezig is met het thema dat aansluit bij het bedrijf.

Waarom zijn bedrijven belangrijk bij effectief W&T-onderwijs?

Door kinderen al op jonge leeftijd kennis te laten maken met bedrijven, bieden we hen niet alleen een carrièrevoorproefje, maar ook begrip van hoe W&T een integrale rol speelt in alle beroepssectoren en dus overal van invloed is. Daarnaast verkrijgen ze inzicht in de mogelijke studies en beroepen, zodat zij later een doordachte keuze kunnen maken op basis van hun eigen interesses en competenties.

Wat vragen we van het bedrijf?

Aanwezigheid – Het bedrijf is aanwezig tijdens de vier Kids4Twente bijeenkomsten (2,5 uur per sessie).

 

Lesactiviteit – Het bedrijf verzorgt een lesactiviteit in samenwerking met de school, dit kan zijn op de school of bij het bedrijf (+/- een dagdeel).

 

Lesontwikkeling – De kosten voor het ontwikkelen van het lesmateriaal zijn voor rekening van Kids4Twente.

 

Uitvoering – De kosten voor de uitvoering van de lesactiviteit zijn voor rekening van het bedrijf (denk aan materiaal, eventuele kosten op locatie, etc).

Wat krijg je ervoor terug?

Zichtbaarheid – Vermelding van deelname op de website van Kids4Twente en overhandiging van plaquette “Kids4twente bedrijf”.

 

Lesprogramma – Een ontwikkeld lesprogramma voor het bedrijf dat opnieuw gebruikt kan worden.

 

Maatschappelijke bijdrage – Enthousiaste kinderen die een bijzondere praktijkervaring krijgen in hun onderwijs.

 

Arbeidsmarkt in Twente – Uiteindelijk een arbeidsmarkt waarin kinderen doordachte keuzes maken voor een werkveld die bij hen passen.

Praktische informatie

Het Kids4Twente programma bestaat uit een aantal bijeenkomsten. Als bedrijf vragen we je om aanwezig te zijn bij het ‘Netwerkcafé’ en de ‘Ontwerpstudio’. Het programma bieden we twee keer per jaar aan, in het voorjaar en in het najaar. Het programma is gericht op alle klassen van de basisschool (groep 1 t/m groep 8) en de brugklassen van de middelbare school. De tijdsinvestering die we van het bedrijf vragen zal +/- 10 uur zijn per ronde.

 

Onze onderwijskundige experts ondersteunen het bedrijf bij het ontwikkelen van de les en afstemming op de doelgroep. Daarnaast neem je deel in een actief W&T-netwerk waarin scholen en bedrijven samen kennis en ervaringen uitwisselen.

 

Meer informatie? 

Neem contact op met Marjolein Lindeman via marjolein@kids4twente.nl.