Voorbereiding is het halve werk!

Twee webinars in aantocht

In voorbereiding op de Gear-Up workshop bijeenkomsten in november verzorgen we via Teams twee webinars. De webinars voeden geïnteresseerden met concrete voorbereidingen die je als leerkracht of als schoolleider al zou kunnen treffen rondom het onderwijzen van W&T. Daarmee hopen we dat jullie beslagen ten ijs te komen voor de Gear-Up workshops

Webinar voor schoolleiders
Het webinar voor de schoolleiders wordt verzorgd door Tim Post, op 
dinsdag 27 oktober van 10:00u tot 11:00. Onderwerpen van gesprek zijn bijvoorbeeld het formuleren van schoolontwikkelvragen, het stimuleren van talentontwikkeling in het schoolteam en het ondersteunen van het onderzoekend/opbrengstgericht werken in je schoolteam.

Webinar voor leerkrachten
Het webinar voor de leerkrachten wordt ook  verzorgd door Tim Post op
dinsdag 27 oktober van 15:30u tot 16:30. Onderwerpen van gesprek zijn bijvoorbeeld het opstellen van persoonlijke groeivragen, eigen nieuwsgierige vragen opwekken (voor het thema plastic) en samenwerking met collega’s in je schoolteam. 

Gear-up bijeenkomsten

Wie, wat wanneer en waar?
Halverwege november vinden de Gear-Up bijeenkomsten plaats. De bedoeling van deze bijeenkomsten is om alle deelnemende leerkrachten en schoolleiders aan Kids4Twente te voorzien van kennis en vaardigheden voor het (leren) onderwijzen van W&T op hun eigen school. Daarvoor organiseren we afzonderlijke bijeenkomsten voor de leerkrachten en de schoolleiders.

De Gear-Up bijeenkomsten voor de schoolleiders zijn gepland op:
- dinsdag 10 november van 09:00u tot 11:00u
- donderdag 12 november van 09:00u tot 11:00u 

De Gear-Up bijeenkomsten voor de leerkrachten zijn gepland op:
- dinsdag 10 november van 14:30u tot 16:30u
- donderdag 12 november van 14:30u tot 16:30u 

Jullie zijn van harte welkom bij alle bijeenkomsten voor zowel de schoolleiders als die van de leerkrachten, dus schuif overal aan, als je wilt.

Vanwege de corona-maatregelen is besloten alle Gear-Up bijeenkomsten online te organiseren, via Microsoft Teams. We doen ons best om de online bijeenkomsten fris en gezellig te maken. Na de herfstvakantie ontvang je meer informatie.

De Gear-Up bijeenkomsten zullen recht doen aan de ondersteuningswensen zoals we die samen op de Kick-off hebben geïnventariseerd. Voor zowel de 10e als de 12e zullen de onderstaande workshops worden verzorgd door verschillende onderwijsexperts van Saxion, Universiteit Twente en uit ons eigen scholenveld:

Workshops voor de schoolleiders:

  • Visie op W&T-onderwijs
  • Samen elkaar leren d.m.v. Lesson Study
  • Benut de kennis en talenten in je schoolteam
  • De moedige schoolleider
  • Leren met andere scholen, zoals in IKC verband

Workshops voor de leerkrachten:  

  • Integreren van W&T in de zaakvakken
  • Integreren van W&T in lessen rekenen/taal
  • Beroepsoriëntatie voor leerlingen
  • Coachende vragen stellen
  • Zichtbaar maken van leerlingontwikkeling