Maak 24 juni een SPRONG vooruit!

Laat je, samen met collega’s uit het hele land, inspireren en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van W&T- en STEM- onderwijs! Donderdag 24 juni zullen allerlei onderwijsexperts hun kennis delen in een gratis webinar.

Meld je hier aan

Onlangs is het landelijke SPRONG Educatief STEM consortium opgericht. Dit nieuwe STEM netwerk volgt op succesvolle regionale TechYourFuture projecten zoals “Duurzame integratie van W&T in de regio”, “Taal en Technologie” en “Onderzoekende pabo’s”, waarin onderzoekers en leerkrachten constructief in netwerken samenwerkten.

Met dit nieuwe STEM netwerk willen we collega’s uit verschillende regio’s (nu: Twente, Noord-Holland en Utrecht) duurzaam met elkaar verbinden en stimuleren en faciliteren we kennisdeling op het gebied van wetenschap en technologie, en STEM onderwijs.

In deze eerste landelijke bijeenkomst op donderdag 24 juni kun je het volgende verwachten:

Lezing door Lector Daan Andriessen

Daan Andriessen, lector Methodologie van Praktijkgericht Onderzoek aan de Hogeschool Utrecht, neemt ons mee in de wondere wereld van effectief praktijkgericht onderzoek en het onderzoekend vermogen in het onderwijs.

Good Practices

Je kunt een keuze maken uit een divers aanbod met inspiratiesessies over good practices op het gebied van W&T en STEM onderwijs (PO en VO). Bijvoorbeeld: effectieve integratie van Rekenen/Wiskunde en W&T/STEM onderwijs, integratie van Digitale Geletterdheid en W&T/STEM en Maakkunde in Makerspaces/Technolabs.

Lancering netwerkwebsite

Aan het eind van deze middag wordt de netwerkwebsite: stemnetwerk.nl gelanceerd. Op deze website worden open source materialen zoals de good practices gedeeld.

Samenwerkingspartners SPRONG Educatief STEM:

 • Hogeschool Saxion
 • Hogeschool Utrecht
 • Hogeschool van Amsterdam
 • iPabo
 • Kennisnetwerk Lerende Leraren
 • Academische Opleidingsschool Oost Nederland
 • PCOU Willibrord
 • SPO Utrecht
 • Regionale academische Opleidingsschool West-Friesland
 • OPSPOOR
 • Bètapartners
 • Universiteit Twente
 • Universiteit Utrecht
 • ECENT-ELWIeR