Nieuw: Energy Challenges

Jongeren maken het verschil bij Energy Challenges. Zij worden uitgedaagd om op eigen wijze campagne te voeren voor energiebesparing en duurzaamheid op hun school. Samenwerken en ondernemerschap wordt hierbij gestimuleerd. Spelenderwijs ontdekken de leerlingen hun talent en maken ze kennis met de wondere wereld van duurzaamheid, energie en techniek. Het verhoogt daarnaast de bewustwording; niet alleen bij de leerlingen, maar binnen de hele school.

De Energy Challenges daagt jongeren op basis- en voortgezet onderwijs uit tot een duurzaamheidscampagne. Elke school vormt teams die het voortouw nemen om de school en zijn omgeving te verduurzamen! Tijdens de campagne gaan de teams op onderzoek uit in de wereld van energie, techniek en duurzaamheid.

Het project laat leerlingen zien wat hun invloed is op de energierekening van de school en hoe ze deze rekening door gedrag kunnen beïnvloeden. De leerlingen worden uitgedaagd om, als eigenaar van deze energierekening, het energieverbruik te verlagen. Alleen al door gedrag kun je 15% besparen!

De Energy Challenges campagne neemt vanaf de start (kick-off) tot het einde (finale) ongeveer één uur per week in beslag. Hierin kan de invulling per school gevarieerd zijn. De teams krijgen een grote poster waarop ze acht gouden sterren kunnen verdienen voor hun prestaties. De stappen van de sterren dagen uit tot originele en creatieve acties die aansluiten bij de school, omgeving en de talenten van de jongeren. 

Link: www.energychallenges.nl

Promotie-film