Kids4Twente georganiseerd door Technologie Platform Enschede

Ondanks de beperkingen rondom COVID heeft het Kids4Twente Team intussen niet stilgezeten. In voorbereiding op het volgende schooljaar van 2021/2022 is allerlei nieuws in gang gezet.

Bundelen van krachten

Enschede barst van aanbieders die staan te springen om jou te helpen met het onderwijzen van W&T. Met Kids4Twente hebben we altijd ingezet op samenwerking met die aanbieders. Want door onze krachten te bundelen bedienen we jou het best.

Vanaf het schooljaar 2021/2022 zal Kids4Twente daarom worden georganiseerd door een nieuw onafhankelijk platform, genaamd Technologie Platform Enschede (TPE). TPE is een initiatief van Sterk Techniekonderwijs (STO), het Wetenschap, Technologie en Duurzaamheidsmenu (W&T-Menu) vanuit gemeente Enschede en de schoolstichtingen aangesloten bij Kids4Twente. Sinds maart 2021 is Tim Post, de huidige coördinator van Kids4Twente, aangetreden als coördinator van TPE.

Samen verder met W&T!

De hoofdtaak van TPE? Om leerkrachten en schoolleiders in Enschede te helpen met het onderwijzen van W&T. Daarvoor bundelen we het beschikbare aanbod van W&T-onderwijs en -onderwijsontwikkeling in Enschede tot één duidelijk en doorlopend programma van activiteiten. En daarvoor is Kids4Twente hét middel. Zodat het voor jou overzichtelijk blijft.

We helpen je bijvoorbeeld aan voorbeeld-lesmaterialen, begeleiding en workshops om W&T te (leren) onderwijzen in jouw eigen klas.

Ontmoet jouw onderwijsmakers

In de afgelopen maanden hebben zich allerlei onderwijsmakers aangesloten bij TPE om het Kids4Twente programma van volgend jaar samen te ontwikkelen. Daar zijn we heel trots op!

  • TechYourFuture
  • Saxion Hogeschool
  • Pre-University (UT)
  • Tetem
  • Hangar21
  • Diskoever
  • Cultuureducatie Enschede
  • Cultuurmenu
  • W&T- en Duurzaamheidsmenu